Bunlar ve Daha Fazlası

28 Temmuz 2015 Salı

Küçük Mutluluklar

Herkese Merhaba!

Yeni blog sayfamıza hoşgeldiniz. Hadi beraber günün stresini ve dertlerini kısa bir süre kenara bırakıp birazcık sohbet edelim. Burası bizim gizli buluşma yerimiz olsun :)

Öncelikle size kısaca kendimi tanıtayım. Ankara'da Edebiyat okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Hayatta en çok sevdiğim şeyler arasında kitap okumak, film izlemek, kısa kısa senaryolar yazmak, yeni diller öğrenmek, tarih öğrenmek, seyahat etmek, yemek yapmak ve yemek yemek vardır. Ha bir de şişman kediler. Gezmeyi, yürüyüşler yapmayı, İstanbul'da sokak sokak keşiflere çıkmayı çok severim. Saatlerce durmadan yürüyebilirim elimde bir fotoğraf makinasıyla. Bazı günler ise bütün gün evde pijamalarımla, saç baş dağınık bir sekilde, ıvır zıvır yiyeceklerimi toplayıp, bir kanepeye yayılıp, o kanepeyle bütünleşip saatlerce film izlemekten, kitap okumaktan veya amaçsızca kedi videolarına dalmaktan da ayrı bir keyif alırım (Hiç bana öyle bakmayın bunu siz de yapıyorsunuz biliyorum)

Hayallerimin arasında olan şeylerden biri ise bir gün öğretmen veya akademisyen olmaktır. Sevdiğim bir alana yönelip bu alanda uzmanlaştıktan sonra, öğrendiğim bilgileri başkalarıyla paylaşmanın bana mutluluk vereceğini biliyorum. Yazmayı çok seven biri olarak; zevk alarak öğrendiğim ve araştırdığım konular hakkında makaleler yayınlayabilmek, hatta bir gün kitap bile yazmak en büyük hayallerimdendir. Bunun dışında fırsatım olduğunda gidebildiğim kadar farklı yerlere gidip görmek, tanıyabildiğim kadar farklı kültürler tanımak ve bunları başkalarıyla paylaşmak isterim. Pardon... "kısaca" demiştim değil mi? :)

Blogumuzun hedefi aslında çok basit. Bazen günlük yaşamın döngüsüne kapılıp gidebiliyoruz okul veya işlerimiz gereği. Bu yoğunluklarımızın arasında, etrafımızdaki güzellikleri ve küçük mutlulukları farketmekte zorluk çekebiliyoruz. Biz, iki meraklı kedi olarak, yaşadığımız dünyanın içinde ne kadar çok keşfedilmeyi bekleyen ayrı ayrı dünyaların olduğunu sizlere sadece hatırlatmak istiyoruz. En önemlisiyse, mutluluğu çok uzaklarda aramamamız gerektiğini, çünkü hayatımıza renk veren ve bize gerçekten "yaşadığımızı" hissettiren şeylerin aslında en küçük mutluluklardan oluştuğunu göstermek istiyoruz. 

Neymiş örneğin bu küçük şeyler? Gelin birlikte keşfedelim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder